119) 28. MEKTUBUN 3. MESELESİNİ DİKKATLE OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.

119) 28. MEKTUBUN 3. MESELESİNİ DİKKATLE OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.

بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ٭وَاِنْ مِنْ شَيْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِه۪٭

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّٰهِ وَ بَرَكَاتُهُ

Uhrevi kardeşim ve Manevi oğlum.

22 Ağustos tarihli mektubunuza biraz geç cevap verebildim. Başka işlerin araya girmesi geciktirdi. Mucizat-ı Ahmediyye Aleyhisselatü vesselam risalesinde Üstadın yazdığı ve Nübüvvet-i Ahmediyyeyi (A.S.V.) tebşir eden şeyler hakikattir. Sanemin konuşmasının mahiyetini şimdilik bilemiyorum.

Fakat وَاِنْ مِنْ شَيْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِه۪ sırrınca her şey lisan-ı hal ile Cenab-ı Hakkı zikir eder. Nübüvvet-i Ahmediyye Aleyhisselatü vesselamdan evvel hâtiflerin, kâhinlerin tebşiratı irhasattır. Nübüvvetten sonrakiler mu’cizattır. Sanemlerden gelen sesler olsa olsa hâtifler yani, cin taifesidir. Cinnilerden Müslüman olanlardan biri saneme tapanları uyandırmak için irade-i İlahiye ile söylemiştir. Allah onu konuşturduğu gibi taşı, ağacı, hayvanları, denizi, dağı, havayı da konuşturur. İrhasat veya mucize olarak bunlar konuşmuşlardır. Risalet-i Ahmediye ye şehadet etmişlerdir. Kâinatta o zatı tanımayan yoktur.

Bir zaman gelecek ağızlar mühürlenip, eller söylettirilip ayaklara şehadet ettirilecektir.

Yasin Suresindeki;

اَلْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلٰى اَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا اَيْد۪يهِمْ وَتَشْهَدُ اَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ٭ Âyet-i kerimesi bu hakikate işaret etmektedir. Asya gribi denilen hastalık burada çoktur. Bereket versin tez geçiyor. Mektubat orada varsa, Bilhassa 28. Mektubun üçüncü mes’elesini dikkatle okumanızı tavsiye ederim. Sizin endişenize tam cevaptır.

Buradaki arkadaşlarla beraber size ve sizin oradaki muhterem alakadar zevata selam, dua ve hürmetler ediyor, hayır dualarınızı bekliyorum. Cenab-ı Hak rızasına muvafık, a’male muvaffak ve korktuklarımızdan muhafaza, umduklarımıza nail etsin. Âmin. Allah’a emanet olunuz duasıyla hatm-i kelam ediyorum. Oğlum

El Baki, El hubb-u fillah,

Muhibb-i Muhlisiniz,  İbrahim Hulusi

Orjinalini indirmek için tıklayınız!

Bir önceki yazımız olan 118) SUAL: TASAVVUF HAKİKAT DEĞİL MİDİR? başlıklı makalemizde tasavvufhakikat hakkında bilgiler verilmektedir.